Inrikes

Städande skolbarn hittade handgranat i Helsingborg

Bilden är ifrån en annan händelse

Nationella bombskyddet skickades under torsdagen till Helsingborg. Skolbarn i årskurs två som var på städdag i naturen hade då påträffat en handgranat. Polisens undersökning visade att handgranaten var skarpladdad.

Under en städdag för skolbarnen i årskurs 2 vid en skola i Helsingborg påträffades en handgranat av en elev. Eleven visade sinnesnärvaro och lät handgranaten ligga kvar. En lärare informerade om fyndet, och larmade polisen efter att ha sett handgranaten.
Polisen i Helsingborg spärrade av fyndplatsen i väntan på Nationella bombskyddet. När Nationella bombskyddet anlände till fyndplatsen vid Jordbodalens naturområde kunde man konstatera att fyndet var en skarpladdad handgranat. Handgranaten togs om hand.

Skolans rektor beskriver händelsen som ”hemsk” i kontakt med SVT Skåne. Enligt rektorn har man under skolans städdagar inte ha varit med om något liknande tidigare.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!