Städande skolbarn hittade handgranat i Helsingborg

publicerad 28 april 2019
Bilden är ifrån en annan händelse

Nationella bombskyddet skickades under torsdagen till Helsingborg. Skolbarn i årskurs två som var på städdag i naturen hade då påträffat en handgranat. Polisens undersökning visade att handgranaten var skarpladdad.

Under en städdag för skolbarnen i årskurs 2 vid en skola i Helsingborg påträffades en handgranat av en elev. Eleven visade sinnesnärvaro och lät handgranaten ligga kvar. En lärare informerade om fyndet, och larmade polisen efter att ha sett handgranaten.

Polisen i Helsingborg spärrade av fyndplatsen i väntan på Nationella bombskyddet. När Nationella bombskyddet anlände till fyndplatsen vid Jordbodalens naturområde kunde man konstatera att fyndet var en skarpladdad handgranat. Handgranaten togs om hand.

Skolans rektor beskriver händelsen som ”hemsk” i kontakt med SVT Skåne. Enligt rektorn har man under skolans städdagar inte ha varit med om något liknande tidigare.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.