Explosionerna i Köpenhamn

Sprängare häktas och överlämnas till Danmark

En 22-årig man från Skåne, som greps i tisdags misstänkt för ett sprängdåd i Köpenhamn, häktas och överlämnas till Danmark. Mannen kunde gripas efter att en dansk åklagare hade utfärdat en nordisk arresteringsorder. Han har motsatt sig att bli överlämnad till Danmark. Det rapporterar SVT.

Gärningsmannen är misstänks för sprängningen vid skattehuset i Köpenhamn den 6 augusti. Ytterligare en misstänkt – en 23-årig man från Malmöområdet – är fortfarande på fri fot.
Tingsrätten har tagit ställning till tre saker; utlämnandet till Danmark, häktning enligt arresteringsordern från Danmark samt att till dansk polis lämna ut de beslag som svensk polis har gjort. Det handlar om kläder, skor, mobil, USB-minne, minneskort och tv-spelskonsol.

Den 22-åringe mannen som är gripen är tidigare ostraffad, 23-åringen är dömd för misshandel. Båda är skrivna i grannkommuner till Malmö. Den man som fortfarande är efterlyst har ställt upp som kandidat för Vänsterpartiet i ett tidigare kommunalval.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!