Inrikes

Splittring i alliansen om Peter Hultqvist

Försvarsminister Peter Hultqvist (S)

Den 26 juli meddelade alliansens partiledare att planerna på att väcka misstroendevotum mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) kvarstår. För att kalla till ett extra sammanträde behöver riksdagens talman få in 115 namnunderskrifter från riksdagsledamöter.

– Jag utgår från att alla Alliansriksdagsledamöter har skrivit under med sitt namn under dagen, säger Caroline Szyber (KD), till Sveriges Television.

Samma kväll lade hon upp en bild på sin underskrift på Twitter. Enligt Aftonbladet bygger alliansledarnas resonemang på att om inrikesminister Ygeman lämnar bör även Hultqvist göra det.

– De här två ministrarna är identiska. De har fått samma information samma månad förra året. De är ansvariga för säkerhet, civil respektive militär, och valde båda att inte informera Anna Johansson och statsministern, säger en källa inom Liberalerna till Aftonbladet.

Men enligt TT finns det krafter inom Centern och Liberalerna som vill dra sig ur planerna på att tvinga bort S-försvarsministern.

I sitt gemensamma uttalande lämnade de fyra alliansledarna också en brasklapp. De valde formuleringen att de kommer gå vidare med misstroendevotum för försvarsministern “om inget nytt då framkommit som skulle ge skäl till förändrad bedömning”.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Liknande artiklar

Regeringen vill att näringslivet hjälper totalförs... Försvarsminister Peter Hultqvist anser att vissa privata företag borde lagra mat så att Sverige ska vara bättre förberet...
Sverige skriver på avtal om fördjupat försvarssama... Sverige, Finland och USA har gemensamt skrivit på en avsiktsförklaring om fördjupat försvarssamarbete mellan länderna. ...
SD stödjer Alliansen – vill återinföra bortre tids... Sverigedemokraterna valde Alliansens linje och röstade för motionen om att införa en bortre tidsgräns för sjukskrivninga...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!