Social matbutik i Stockholms utkant

publicerad 13 maj 2017
Arkivbild

Matmissionen ger människor i ekonomisk utsatthet möjlighet att handla mat till reducerat pris, bidrar till att minska matsvinnet och ska även vara en plats för arbetsträning.

Den 14 mars slog lokalen upp sina dörrar på Bäckvägen i Hägersten, utanför Stockholm. Affären är öppen för alla, men medlemmar handlar till en tredjedel av priset. För medlemskap krävs att personen innehar någon typ av stöd eller lön som understiger 8 700 kronor/månad efter skatt.

Butiken drivs av Stockholms stadsmission med Axfood som medgrundare och dess sortiment består av donerat livsmedelsöverskott.

– Det viktigaste är förstås att jobba för att det inte blir mat över. Men det som inte går att sälja i våra butiker eller via webbsidan Mat.se skänker vi gärna till ideella organisationer som är engagerade i socialt arbete, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.