Inrikes

Skånsk socialdemokratisk profil önskar livet ur moderata kommunalråd

En framträdande socialdemokratisk profil i Skåne har på Facebook önskat att ett moderat kommunalråd i regionen skulle dö efter rysk roulette med en kommunalrådskollega. Profilen förnekar inte att han har formulerat inlägget, men kallar det hela ironi. Den socialdemokratiska profilen anser att de moderata kommunalråden har passerat ”anständighetens gräns” då de valt att samarbeta med Sverigedemokraterna på olika sätt.

Den tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten Bengt Silfverstrand från Höganäs har i ett inlägg på Facebook önskat att två moderata kommunalråd i Skåne skall möta varandra i rysk roulette. På det sättet skulle antingen Johan Bolinder, Skurup, eller Christian Sonesson, Staffanstorp dö.
Det moderata kommunalrådet i Staffanstorp, Christian Sonesson, har enligt Sydsvenskan tagit illa vid sig av Silfverstrands inlägg på Facebook. Sonesson skall enligt uppgift överväga att polisanmäla Silfverstrand.

Silfverstrand erkänner att han skrivit inlägget, och att han tar ansvar för innehållet i detsamma. Samtidigt anser Silfverstrand att inlägget är ironiskt till sin natur, och inget att bry sig om. Silfverstrand anser att de moderata kommunalråden skall ha passerat ”anständighetens gräns” i och med samarbetet med Sverigedemokraterna i Staffanstorp och Skurup.

Bengt Silfverstrand satt i Riksdagen för Socialdemokraterna mellan 1976 och 2002. Under de senaste åren har Silfverstrand varit aktiv i kommunalpolitiken i Höganäs kommun.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!