Skånsk socialdemokratisk profil önskar livet ur moderata kommunalråd

publicerad 3 maj 2019

En framträdande socialdemokratisk profil i Skåne har på Facebook önskat att ett moderat kommunalråd i regionen skulle dö efter rysk roulette med en kommunalrådskollega. Profilen förnekar inte att han har formulerat inlägget, men kallar det hela ironi. Den socialdemokratiska profilen anser att de moderata kommunalråden har passerat ”anständighetens gräns” då de valt att samarbeta med Sverigedemokraterna på olika sätt.

Den tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten Bengt Silfverstrand från Höganäs har i ett inlägg på Facebook önskat att två moderata kommunalråd i Skåne skall möta varandra i rysk roulette. På det sättet skulle antingen Johan Bolinder, Skurup, eller Christian Sonesson, Staffanstorp dö.

Det moderata kommunalrådet i Staffanstorp, Christian Sonesson, har enligt Sydsvenskan tagit illa vid sig av Silfverstrands inlägg på Facebook. Sonesson skall enligt uppgift överväga att polisanmäla Silfverstrand.

Silfverstrand erkänner att han skrivit inlägget, och att han tar ansvar för innehållet i detsamma. Samtidigt anser Silfverstrand att inlägget är ironiskt till sin natur, och inget att bry sig om. Silfverstrand anser att de moderata kommunalråden skall ha passerat ”anständighetens gräns” i och med samarbetet med Sverigedemokraterna i Staffanstorp och Skurup.

Bengt Silfverstrand satt i Riksdagen för Socialdemokraterna mellan 1976 och 2002. Under de senaste åren har Silfverstrand varit aktiv i kommunalpolitiken i Höganäs kommun.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.