Sexbrottsling i Malmö – föräldrar varnas

publicerad 5 oktober 2013

De senaste veckorna i Malmö har kantats av flera sexuella övergrepp mot barn. Därför uppmanar nu samtliga förskolor i Malmö föräldrar till extra uppmärksamhet. 

Brevet är skrivet av stadens åtta utbildningschefer inom förskolan. Det har delats ut till föräldrar som har barn i förskolor runt om i Malmö.

Brevet bygger på de allvarliga händelserna och att polisen faktiskt har uppmanat till allmän försiktighet och då vill vi informera om att personal och föräldrar ska vara extra uppmärksamma, säger Jytte Lindborg, utbildningschef på förskoleförvaltningen, till P4 Malmöhus.

I brevet står det att polisen uppmanar föräldrar att ”vara extra uppmärksamma på om någon följer efter barn runt Kulladal, Söderkulla och Nydala”.

Sammanlagt ska tre barn har utsatts av sexuella övergrepp från en eller flera gärningsmän, även om polisen tror sig veta att det rör sig om en serieförbrytare. En 23-årig man var tidigare anhållen av polisen men är fortfarande misstänkt.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.