Inrikes

SD: Vi stödjer inte Kinberg Batra utan förhandlingar

Sverigedemokraterna tänker rösta emot en Moderatbudget efter nästa riksdagsval om Moderaterna inte vill förhandla med partiet.

Efter riksdagsvalet 2014 valde Sverigedemokraterna, med vikarierade partiledaren Mattias Karlsson, att fälla den rödgröna regeringens budget genom att rösta för Alliansens budget. Detta ledde till att statsminister Stefan Löfven först utlyste nyval för att senare komma fram till Decemberöverrenskommelsen, DÖ, som omfattade alla riksdagspartier utom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.
Inför riksdagsvalet 2018 kräver Sverigedemokraterna, som nästan fördubblat sitt stöd i opinionen jämfört med valet 2014, inflytande. Därför hotar man nu Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra med att rösta ner en Moderatbudget om hon skulle bli statsminister.

För vår del så är det orimligt att släppa fram en statsministerkandidat fullt ut om vi till och med är det större partiet utan några som helst förhandlingar. Om vi inte har någon som helst förhandlingar, någon som helst insyn i vilken slags regering hon tänker bilda då är det orimligt för oss att stödja henne som statsminister, säger Paula Bieler, SD:s integrationspolitiska talesperson, i en intervju med SVT.

Anna Kinberg Batra uppmärksammades tidigare i år när hon uttryckte sig positivt om att diskutera särskilda frågor med Sverigedemokraterna, vilket ledde till stor kritik från Allianskollegorna Centerpartiet och Liberalerna.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!