SD tror på framgångar vid nyval

publicerad 21 juni 2021

  Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var märkbart glad över att riksdagen valt att avsätta Stefan Löfven och menar vidare att hans parti står ”väl rustade” vid ett extraval och att han ser fram emot om så blir fallet.

  – Det har vi ju velat länge. Så nu är vi där äntligen. Men nu blir det mycket hårt jobb framöver och det var kanske inte det här man tänkte sig när det började närma sig midsommar egentligen, men jag är väldigt glad för det här, kommenterar han omröstningen i Riks.

  Han förklarar vidare att det nu gäller att vänta på vad statsminister Stefan Löfven väljer att göra och menar att det är han som har ”bollen nu” och får välja om han ska utlysa extraval, avgå eller bara vänta veckan ut.
  Skulle det bli ett extraval så menar SD-ledaren att hans parti står mycket ”väl rustade”.

  – Jag tror att det finns ett starkt tryck i väljarkåren att få en regering som är beredd att göra någonting åt de problem som Stefan Löfven misslyckats med att lösa. Jag ser fram emot en sådan valrörelse i så fall.

  Åkesson säger vidare att omröstningen gick som väntat men att han är positivt överraskad över den goda uppslutningen och konstaterar att det inte varit så här många riksdagsledamöter på plats på över ett år.

  SD-ledaren har vid flera tillfällen uttryckt stark kritik mot Stefan Löfven och hans regering och konstaterat att den nu bortröstade regeringen driver Sverige i helt fel riktning, inte minst vad gäller den storskaliga massinvandringen och alla problem som är relaterade till denna.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!