SD: Sätt kriminella ungdomar i särskilda skolor

publicerad 4 juni 2021
- av Per Nordin
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Sverigedemokraterna vill införa statliga pliktinternat där kriminella ungdomar ska placeras och där fokus ligger på en ”disciplinär pedagogisk inriktning”. Detta eftersom man inte vill att kriminella gäng ska kunna rekrytera nya medlemmar i vanliga skolor.

– Skolan ska inte vara en plats för kriminella rekryteringar. Statliga pliktinternat bör införas med disciplinär pedagogisk inriktning, sade partiledaren Jimmie Åkesson under sitt tal på Järvaveckan.

Partiet vill att skolelever som dömts för brottslighet eller som bekräftats ha nära kontakter med olika kriminella gäng ska flyttas från sin vanliga skola och sättas på de pliktinternat som SD vill införa.

– Det är viktigt att vi drar en röd linje. Att vi tydligt markerar när gränsen för vad som är acceptabelt är överskriden, förklarade Åkesson vidare.

Det första steget
mot pliktinternaten är ”jourklasser” där våldsamma och andra ”stökiga” elever ska flyttas och där dessa ska få extra stödinsatser samtidigt som de vanliga klasserna slipper bråk och störningsmoment.

Vidare vill man även införa obligatoriska förberedelseskolor där nyanlända invandrarelever ska få lära sig om språket och ”det svenska samhällets grundläggande funktioner, värderingar och regler” – något Åkesson menar saknas idag och som ställer till mycket problem.

I övrigt använde SD-ledaren hårda ord och menade att Sverige befinner sig i ett krigstillstånd eftersom samhället helt lämnat över delar av landet till kriminella och utländska klaner som får göra som de vill utan att det blir några konsekvenser.

– Delar av Sverige, vårt land, befinner sig i dag i ett krigsliknande tillstånd. Gator som lämnats över i händerna på gangsters. Kvarter som styrs med järnhand av klanledare. Städer som krackelerar i takt med att otryggheten breder ut sig… Alla dom verkligt stora problem som Sverige står inför, är i princip kopplade till en ansvarslös invandringspolitik och kravlös integrationspolitik.

Han konstaterade vidare att det är de politiker som styrt Sverige som är direkt ansvariga för samhällssituationen och att Sverige idag på många sätt är ett kaotiskt och dysfunktionellt land.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!