Riksdagsvalet 2018

SD-politiker mordhotade utanför vallokal

Arkivbild

Två sverigedemokratiska politiker blev utsatta för mordhot av två ungdomar utanför en vallokal i Ösmo söder om Stockholm.

Det var Emilia Orpana, ordförande för Sverigedemokraterna i Nynäshamn, och en annan lokal företrädare för partiet som utsattes för hoten under valdagen.
– Vi blev kallade för ”jävla rasister” och ”horungar”. Vi blev hotade med att de skulle stampa på våra huvuden och mörda oss. Han sa ”jag ska spotta på er”, sedan spottade han åt sidan så att det hamnade på en moderat, säger Emilia Orpana till Expressen.

Stämningen blev så hotfull att företrädare för de andra partierna tvingades att gå emellan och skydda SD-politikerna.

Polisen skriver på sin hemsida att man har varit på plats för att söka efter gärningspersonerna. En anmälan avseende olaga hot kommer att upprättas.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!