SD kritiseras skarpt av Jacob Wallenberg

publicerad 20 mars 2014

Den svenske näringslivsprofilen Jacob Wallenberg anklagade partier som Sverigedemokraterna och franska Front National för att “vilja förstöra”, vid ett seminarium nyligen.

På ett seminarium anordnat av IVAs Näringslivsråd betonade Jacob Wallenberg vikten av EU för Sveriges näringsliv och passade på att varna för så kallade “ytterlighetspartier” som kan komma att ta plats i EU-parlamentet vid EU-valet i sommar.

Vi ser hur ytterlighetspartier som Le Pens (Front National) och Sverigedemokraterna aktiverar sig. De har en plan. Tanken är att gå in och förstöra så mycket som möjligt, sa han enligt Dagensopinion.se.
Jacob Wallenberg är en person med många järn i elden. Han sitter på åtråvärda styrelseposter i bolag som Coca-Cola Company, ABB och Ericsson. Han är dessutom vice styrelseordförande i flygbolaget SAS och styrelseordförande i familjen Wallenbergs investmentbolag Investor AB.

Jacob Wallenberg är också den svensk som närvarat vid det ökända Bilderbergmötet flest gånger. Han sitter dessutom i Bilderberggruppens styrkommitté och är ledamot i lobbyorganisationen European Round Table of Industrialists.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!