SD kritiseras skarpt av Jacob Wallenberg

publicerad 20 mars 2014

Den svenske näringslivsprofilen Jacob Wallenberg anklagade partier som Sverigedemokraterna och franska Front National för att ”vilja förstöra”, vid ett seminarium nyligen.

På ett seminarium anordnat av IVAs Näringslivsråd betonade Jacob Wallenberg vikten av EU för Sveriges näringsliv och passade på att varna för så kallade ”ytterlighetspartier” som kan komma att ta plats i EU-parlamentet vid EU-valet i sommar.

Vi ser hur ytterlighetspartier som Le Pens (Front National) och Sverigedemokraterna aktiverar sig. De har en plan. Tanken är att gå in och förstöra så mycket som möjligt, sa han enligt Dagensopinion.se.


Annonser:


Jacob Wallenberg är en person med många järn i elden. Han sitter på åtråvärda styrelseposter i bolag som Coca-Cola Company, ABB och Ericsson. Han är dessutom vice styrelseordförande i flygbolaget SAS och styrelseordförande i familjen Wallenbergs investmentbolag Investor AB.

Jacob Wallenberg är också den svensk som närvarat vid det ökända Bilderbergmötet flest gånger. Han sitter dessutom i Bilderberggruppens styrkommitté och är ledamot i lobbyorganisationen European Round Table of Industrialists.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.