Riksdagsvalet 2018

SCB:s mätning: Socialdemokraterna rasar och SD ökar

Socialdemokraterna är det parti som tappat mest sedan november 2017, visar SCB:s stora partisympatiundersökning som släpptes idag. Sverigedemokraterna är det parti som ökat mest.

Under måndagen släppte SCB sin stora partisympatiundersökning inför riksdagsvalet den 9 september. Den senaste mätningen ägde rum i november ifjol och den som släpptes idag genomfördes i maj.
SCB:s nya mätning visar närmast katastrofsiffror för Socialdemokraterna som bara skulle få 28,3 procent, en tillbakagång på hela 4,3 procentenheter sedan novembermätningen. Sverigedemokraterna ökar mest av alla riksdagspartier och skulle få 18,5 procent, en ökning med 3,7 procentenheter. Detta trots att SCB:s mätningar tenderar att överskatta stödet för Socialdemokraterna och underskatta stödet för Sverigedemokraterna.

Om SCB:s partisympatiundersökning får rätt innebär det att de rödgröna får 40,0 procent av rösterna och blir därmed större än Allianspartierna, som sammanlagt får 38,6 procent, inklusive Kristdemokraterna som skulle åka ur riksdagen då man endast får 2,9 procent.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!