Inrikes

(S) utbildas i jämställdhet

Samtliga socialdemokrater i riksdagen skall genomgå en jämställdhetsutbildning, rapporterar nättidningen Feministisk perspektiv.

Syftet med utbildningen är att partiets samtliga politikområden skall genomsyras av jämställdhet. Förra året fick hela partikansliet samma utbildning.
– Vår politik handlar om att lägga förslag på alla politiska områden. Jämställdhet finns i alla politikområden i hela livet. Då behöver man veta hur man skall jobba med jämställdhetsintegrering och kunna ha jämställdhetsperspektiv på alla sakfrågor, säger Carin Jämtin till Feministiskt Perspektiv.

Carin Jämtin riktar också stark kritik mot regeringen.

– Jag kan inte se på något sätt, att de har höjt jämställdhetens fana. De använder sig av ordet ibland, men det händer inte så mycket.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!