Inrikes

S-politiker ville utvisa “otrogen” kvinna

S-ledamoten Sultan Kayhan

Från S-ledamoten Sultan Kayhans Flashback-konto vädjades om hjälp för att få ut en kvinna som varit otrogen ur Sverige, enligt Aftonbladet. 

Sultan Kayhan är riksdagsledamot för Socialdemokraterna, suppleant i flera utskott och statsrådsersättare för socialminister Annika Strandhäll. Hon har figurerat i olika kontroversiella sammanhang – bland annat i kontakter med den turkiska rörelsen Grå vargarna. När hon under 2012 arbetade på en svensk myndighet, publicerades ett inlägg på forumet Flashback där det vädjades om hjälp att få ut en “otrogen kvinna” ur Sverige.

Annons:

Användaren som har skrivit inlägget har av Aftonbladet kunnat knytas till Kayhan.

“Helt enkelt en bitch”

Hon ligger runt och har ett fritt liv som hon aldrig hade haft om inte han hade fixat det åt henne. Dessutom hittar hon på lögner om HONOM som om det var han som gjorde fel, för att vända alla hans vänner och kollegor mot honom. Helt oförtjänt är det han som lider av detta“, lyder några av kommentarerna.

Sedan fortsätter det:

Hon är helt enkelt en bitch och vi tänkte att enda sättet att få hem henne på ett lagligt sätt är om hon NEKAS uppehållstillstånd. Hon måste ansöka om detta en gång per år och får hjälp av lärosätet så det blir aldrig några problem. Min fråga är då, vet ni några bra sätt, något man kan göra eller ser till att hon gör för att hon ska bli nekad uppehållstillstånd? Vadsomhelst? Vore verkligen uppskattat!

Sultan Kayhan säger, att det inte är hon som har skrivit inlägget, utan en vän som hon har lånat ut sitt konto till. Hon säger att hon ångrar detta.

“Oansvarig agerande”

Annelie Karlsson, vice gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, skriver i en kommentar till Expressen, att Kayhans agerande har varit oansvarigt:

– Hennes agerande är oansvarigt och frågeställningen är i sig djupt olämplig. Kayhan ångrar sig och jag utgår ifrån att hon inte kommer att göra något liknande igen.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!