S-politiker extraknäckte som människosmugglare

publicerad 4 oktober 2019

En socialdemokratisk kommunpolitiker från småländska Ljungby har avslöjats som människosmugglare. I en dold inspelning berättar mannen hur han ”fått ut” flera personer och att det inte är svårt. Det skriver Expressen och SVT.

– Jag gör det här för pengar, jag vill ha pengar, säger politikern i den dolda inspelningen.

Taxan är drygt 20 000 kronor för barn, drygt 30 000 för vuxna. Lån av pass ingår. S-politikern lade ut en annons på Facebook, där han erbjuder sig att smuggla personer från Grekland till Sverige.

Smugglingen sker med hjälp av äkta syriska pass med tillhörande svenska uppehållstillstånd och de erbjuds personer som liknar passinnehavarna. I inspelningen berättar politikern också, att han tidigare har ’fått ut’ hela sin familj och att hans motiv är ekonomisk vinning.

S-politikern lämnar nu politiken. En lokal företrädare för Socialdemokraterna har meddelat, att man inte har känt till mannens agerande och bekräftar att denne nu lämnar sina uppdrag.

 

Christopher Jarnvall/NB NyhetsbyrånStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


119 100 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.