Robert Aschberg konfronterad om brottsanklagelser

publicerad 13 februari 2019

Trolljägarna ville hitta Granskning Sverige-grundaren Johan Andersson för att “hänga ut” honom. Istället ringer Johan Andersson tillbaka med sylvassa frågor. TV-profilen och journalisten Robert Aschberg blir utfrågad om mordgåtan kring Solvallakungen, Bechir Rabanis död och Aschbergs kopplingar till Stalins massmord via farfar Olof Aschberg.

Robert Aschberg får också frågor om sitt hyllande av massmördaren Mao, samt kopplingar till det våldsbejakande vänsterextrema nätverket AFA.

“Solvallakungen” Tore Ferdinand Pettersson blåste Robert Aschberg på svindlande 19 miljoner. Kort därefter hittades han död i skogen. “Självmord” hävdar en stressad Robert Aschberg. Då läser Johan Andersson upp en artikel där vännerna till Solvallakungen i samband med dödsfallet säger att det är omöjligt att Solvallakungen skulle begå självmord. Aschberg svarar:
– Du känner ingen av Solvallakungens vänner, det gjorde jag.

Feministinspektionen ringer efter detta samtalet till en av Solvallakungens gamla vänner, som säger att Robert Aschberg inte alls umgicks med någon av Solvallakungens övriga vänner.

När Johan sedan frågar om den berömda medborgarjournalisten Bechir Rabanis mystiska död, strax efter den virala videon, där Bechir själv uppfattar att han blir hotad av Robert Aschbergs fru Lotta, påstår plötsligt Aschberg att han besitter information om hur den unge Bechir dött. Något som är hemligstämplat eftersom man påstod att dödsfallet var “naturligt”.

– Jag känner till hur det där dödsfallet gick till, men det tänker jag av integritetsskäl inte berätta, säger Robert Aschberg.

För att direkt stötta Granskning Sveriges medborgarjournalistik swisha till 070-733 02 30.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!