Riksdagskandidater utsatta för misshandel

publicerad 30 augusti 2018

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Två riksdagskandidater för Alternativ för Sverige (AfS) blev misshandlade i samband med partiets torgmöte i Uddevalla under torsdagseftermiddagen.

Det blev oroligt när vänsterextremister och utomeuropéer attackerade företrädare för Alternativ för Sverige i Uddevalla. Partiet hade hållit ett torgmöte och stämningen var bitvis väldigt hätsk.

Enligt Fria Tider ska Per Sefastsson, riksdagskandidat för AfS, fått ett knytnävsslag i ansiktet av en invandrare i samband med mötet. Även riksdagskandidaten Markus Jonsson misshandlades.

En invandrarkille attackerade mig. Jag gav honom en höger tillbaka. Efter det grep polisen honom och tryckte ned honom, det låg kanske fyra poliser på den här killen, säger Per Sefastsson till Fria Tider.

– Under tiden blev det hetsigare och hetsigare. De började kasta ägg och försökte förstöra våra grejor. Vi snabbade på och kastade in allt i bilen.

Bråket började med att en utomeuropé spottar på Markus Jonsson, vilket gör att Per Sefastsson tar tag i mannen som börjar måtta slag mot Sefastsson. Detta går att se på AfS livestream från torgmötet.

Partiledaren Gustav Kasselstrand ska även ha blivit utsatt för äggkastning från extremvänstern.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!