MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Resursbrist gör att få inbrott klaras upp

publicerad 17 juni 2018

Enligt rykande färsk statistik från Brottsförebyggande rådet klarar polisen upp allt färre bostadsinbrott.

Enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet klaras bara tre procent av anmälda bostadsinbrott upp av polisen. Totalt anmäldes över 23 000 bostadsinbrott.

Att polisen inte klarar av att utreda bostadsinbrotten är något som Göran Landvall från Nationella operativa avdelningen (NOA) förklarar med att inbrotten oftast sker när människor är hemifrån och att det ofta tar tid innan brottet upptäcks, kombinerat med att det sällan är någon som gjort några iakttagelser, rapporterar Ekot.

Christofer Lendel, från Farsta utanför Stockholm, vittnar dock om att polisen inte agerat vid en anmälan – trots att han lyckades spåra upp ett av de musikinstrument som stals ur hans förråd. När han lämnade informationen till polisen, tillsammans med namn på en trolig gärningsman, lovade man att agera på informationen. Efter tre månader fick han dock beskedet att utredningen blivit nedlagd.

Jag hade en naiv förhoppning om att polisen gör sitt jobb. Framförallt när man nästan serverar gärningsmannen på ett fat, säger en besviken Christofer Lendel till Ekot.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend