Inrikes

Resursbrist gör att få inbrott klaras upp

Enligt rykande färsk statistik från Brottsförebyggande rådet klarar polisen upp allt färre bostadsinbrott.

Enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet klaras bara tre procent av anmälda bostadsinbrott upp av polisen. Totalt anmäldes över 23 000 bostadsinbrott.

Att polisen inte klarar av att utreda bostadsinbrotten är något som Göran Landvall från Nationella operativa avdelningen (NOA) förklarar med att inbrotten oftast sker när människor är hemifrån och att det ofta tar tid innan brottet upptäcks, kombinerat med att det sällan är någon som gjort några iakttagelser, rapporterar Ekot.

Christofer Lendel, från Farsta utanför Stockholm, vittnar dock om att polisen inte agerat vid en anmälan – trots att han lyckades spåra upp ett av de musikinstrument som stals ur hans förråd. När han lämnade informationen till polisen, tillsammans med namn på en trolig gärningsman, lovade man att agera på informationen. Efter tre månader fick han dock beskedet att utredningen blivit nedlagd.

Jag hade en naiv förhoppning om att polisen gör sitt jobb. Framförallt när man nästan serverar gärningsmannen på ett fat, säger en besviken Christofer Lendel till Ekot.

Liknande artiklar

Polistillslag mot “card sharing” Polisen har genomfört ett tillslag i Norrköping gällande brott mot avkodningslagen, så kallad "card sharing". Fyra perso...
Migrantaktivist riskerar fängelse – hindrade flygp... Åklagare planerar att väcka åtal mot 21-åriga Elin Ersson, som hindrade utvisningen av en misshandelsdömd afghan genom a...
Nya bilbränder i Västerås Under natten till torsdagen eldhärjades fem bilar i Bäckby i Västerås. En man 20-årsåldern greps senare i närheten och ä...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!