Region Västernorrland sparkar psykiatriker på grund av hans politiska åsikter

publicerad 6 september 2018
Thomas Jackson, utbildad läkare och psykiatriker.

Region Västernorrland väljer att sparka läkaren och psykiatrikern Thomas Jackson på grund av hans politiska övertygelser.

Thomas Jackson var tidigare expert åt regeringen i utredningen om apatiska flyktingbarn. Han var även under en tid medlem i det nu nedlagda Svenskarnas parti (SvP) och har även slutit upp i ett av Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstrationståg.

Avskedet förklaras med att region Västernorrland ”inte kan ha personer som möter patienter och medarbetare med värderingar som står så helt i strid med regionens värdegrund”, rapporterar Sundsvalls Tidning.

”Läkares tystnad köpes för pengar”
På Twitter skriver Thomas Jackson om sin relation till bemanningsföretaget från vilket Region Västernorrland hyrde in honom:

Har haft ett bra samtal med bemaningsbolaget, vi har kommit överens om att avsluta samarbetet. Kanske bildar jag eget bemanningsbolag Jackson Care som ger sig i bemanningsbranschen med högkvalitativ psykiatri som signum! Svårt i branschen för läkares tystnad köpes för pengar”, heter det i inlägget från Jackson på Twitter.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!