Regeringens vändning – ska åka ner till Ryssland för att heja på Sverige

publicerad 28 juni 2018

Från början valde Sveriges regering att bojkotta VM i Ryssland. Men efter den svenska succén kommer man nu åka ner för att heja på landslaget.

Efter att Ryssland pekades ut som skyldiga till förgiftningen av den före detta dubbelagenten Sergej Skripal valde bland annat Sverige, Danmark och Storbritanniens regeringar att markera genom att inte närvara vid fotbolls-VM i Ryssland.

Men efter att Sverige skrällt och gått vidare från gruppspelet meddelar statsminister Stefan Löfven att regeringen nu ska åka ner för att heja på det svenska landslaget.

– Det var en viktig markering men nu är vi fotbollsmässigt i ett annat läge. Det är inte alls dubbelmoral, vi står kvar i våra politiska uppfattningar, säger Löfven till Expressen.

– Nu är vi i ett annat läge. Fotbollen ska vara något som förenar. Danmark kommer också att skicka folk, och Storbritannien kommer inte att klaga på att vi åker dit. Hur de exakt gör beror förstås på vad som händer i fotbollen, jag tror inte att de har bestämt sig. Vi fortsätter att heja för vårt lag, säger utrikesminister Margot Wallström.

Det är oklart vilka ministrar som kommer åka ner till Ryssland. Även Danmarks regering kommer att åka ner för att heja på sitt landslag, som likt Sverige tog sig vidare från gruppspelet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.