Inrikes

Rapport: Poliser har svårt att köra bil och uttrycka sig i skrift

Enligt en ny rapport har nyutexaminerade poliser problem med både bilkörning och att skriva rapporter.

En rapport från Polismyndigheten som Polistidningen uppmärksammat larmar om att nyutexaminerade poliser har stora brister. Bland annat gäller det bilkörning, där ”i stort sett samtliga regioner upplever att poliser kommer ut i yrket med för lite körkunskaper”, skriver Polistidningen.
Poliserna har även stora problem med att skriva förhörsprotokoll och rapporter.

– Vi har en ny generation som är van att skriva i olika appar. Det är vanligt med särskrivningar och man är inte alltid så noga med stavning och meningsbyggnad. Men jag upplever inte att det är någon katastrof bland våra studenter, säger polisläraren Carina Hansson.

Hon säger även att ”fokus ligger på ett rättssäkert språk” där man främst ska undvika syftningsfel som kan leda till missförstånd om till exempel vem som har sagt vad.

 

Källa: Polistidningen

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!