Terrorattentatet i Stockholm

Rakhmat Akilov erkänner terrordådet på Drottninggatan

Den 39-årige uzbeken Rakhmat Akilov har erkänt att det var han som körde ihjäl fem personer på Drottninggatan i april ifjol.

Fem personer omkom och 15 skadades efter Rakhmat Akilovs vansinnesfärd med en lastbil längs Drottninggatan i centrala Stockholm den 7 april 2017.
Nu meddelar Akilovs försvarsadvokat Johan Eriksson att Akilov erkänner terroristbrott och medger att det var han som körde lastbilen.

Akilov svor innan dådet trohet till terrorgruppen Islamiska staten, IS. Han utförde terrordådet för att straffa Sverige för den militära utbildningsinsatsen i Irak mot IS.

Under tisdagen inleddes åtalet mot Rakhmat Akilov. Han är misstänkt för bland annat terroristbrott, försök till terroristbrott.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!