MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Premiär för naket dejtingprogram i svensk regi

publicerad 19 mars 2022
- av Sofie Persson
Säsong fyra, avsnitt fem av brittiska "Naked Attraction".

Det brittiska dejtingprogrammet ”Naked Attraction” får en egen svensk produktion. Programmet kommer att sändas via Discovery+ och ledas av populära Sofia Wistam.

”Naked attraction” har sedan starten år 2016 fått en hel del uppmärksamhet. Programmet går ut på att en person gradvis granskar sex spritt språngande nakna personer i syfte att välja ut en dejtingpartner baserat på vederbörandes blottade utseende. Programmet finns redan i Norge, Danmark, Finland samt flera andra länder. Nu kommer det även till Sverige, rapporterar Göteborgs-Posten.

Inspelningarna i Sverige börjar i april och programmet förväntas ha premiär senare i vår. Sofia Wistam, främst känd från tv-serien ”Sofias Änglar” kommer att vara programledare. Hon berättar att man påbörjat castingen och vill hitta människor med flera olika kroppstyper. Wistam har mottagit tips från det norska motsvarande tv-produktionsteamet:

När vi pratade med norrmännen sa de att det svåraste var att hitta könshår för alla friserar sig så mycket, 1970-talsbusken är helt ute tydligen. Så det vore kul om folk med könshår sökte in, säger Wistam.

Wistam tror att det kommer bli blandade reaktioner bland svenskarna och att somliga tittare förmodligen kommer att känna ilska gentemot programmet. Själv hoppas hon att programmet ska förmedla en ”positiv kraft”.

Det kommer nog att väcka känslor åt båda håll. Folk kommer säkert att bli arga och säga att det är spekulativt och hårt mot dem som väljs bort. Men det handlar om hur man formulerar sig. När vi står där i studion ska alla, med eller utan kläder, vara en positiv kraft, det är ju hela grejen, säger programledaren.

Programmet  produceras i regi av Discovery +, som handhar Kanal 9, Kanal 11 och Kanal 5. Originalversionen av programmet sänds just nu på Kanal 11 på vardagar klockan 22.

Naked Attraction

En dejting tv-show där deltagarna turvis är helt nakna. TV-programmet kommer ursprungligen från England och har fått efterföljare i bland annat Tyskland, Danmark, Finland och Italien.  Först presenteras en klädd huvudperson som ska välja mellan upp till sex nakna personer som står uppställda i boxar. De nakna personernas kroppar visas stegvis och efter varje steg ska huvudpersonen rösta bort en person som lämnar programmet.

När bara två av de nakna deltagarna är kvar, ska även huvudpersonen klä av sig naken och därefter välja en av de två som sin dejtingpartner. Avslutningsvis visas en del av dejten (där paret är påklädda) och avslutningsvis en uppföljning av dejten.

Källa: Wikipedia

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend