Politiske vilden driver massagesalong – åtnjuter samtidigt arvode från riksdagen

publicerad 12 maj 2016
Margareta Larsson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Margareta Larsson, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, tar ut fullt arvode från riksdagen, trots att hon inte deltar i något arbete. Samtidigt driver den politiske vilden en massagesalong.

Margareta Larsson, som är svärmor till SD:s partiledare Jimmie Åkesson, avgick i protest mot SD-ledningen. Det var i samband med att den vikarierande partiledaren Mattias Karlsson valde att klippa banden till ungdomsförbundet SDU och stänga av flera av partiets främsta medlemmar.

Efter att hon lämnade partiet blev hon politisk vilde i riksdagen. Men nu kan Aftonbladet avslöja att Margareta Larsson fortfarande får full lön från riksdagen, 62 400 kronor i månaden, trots att hon aldrig deltar i något riksdagsarbete. Dessutom har hon ett gratis årskort hos SJ som gör att hon kan åka första klass överallt, som kostar skattebetalarna 67 300 kronor om året.

– Det är moraliskt förkastligt, jag håller med om det. Jag förstår att människor är upprörda. Men jag har valt att göra det så, säger Margareta Larsson till Aftonbladet.

Utöver att kvittera ut full lön från riksdagen driver även Margareta Larsson en massagesalong söder om Stockholm.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!