Politisk korrekthet viktigare för djurrättsorganisationen än djuren

publicerad 18 januari 2018

Djurens Rätt anser att ”extrema åsikter” inte är kompatibla med djurrättigheter. Nu lämnar en sverigedemokrat organisationen.

Den sverigedemokratiske politikern Richard Jomshof har valt att lämna organisationen Djurens Rätt efter att organisationens verksamhetschef Benny Andersson fattat beslut om att Jomshof inte kan ha en ledande position inom organisationen på grund av hans ”extrema åsikter”.

På grund av beslutet väljer nu Jomshof som varit vegetarian i 25 år och vars hjärtefråga inom politiken varit djurrättigheter, att lämna organisationen.


Annonser:


— Jag tror inte att djuren bryr sig om deras välgörare är sverigedemokrater eller vänsterpartister till exempel. Jag blir ganska upprörd faktiskt, säger Jomshof

Organisationens beslut att sätta politik framför djurrättigheter ses som felaktigt av många och ett flertal personer har kontaktat organisationen gällande beslutet. Verksamhetschefen Andersson väljer trotts detta att stå fast vid sitt beslut.

— Man får inte ha ett förtroendeuppdrag om man ger uttryck för extrema åsikter, säger Anderson.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.