Inrikes

Polishelikopter attackerad med grön laser under insats

Polishelikoptern i Skåne attackerades med grön laser under ett uppdrag i luften ovanför Helsingborg. Besättningen klarade sig utan ögonskador, men lämnade tillfälligt platsen. Polisen utreder händelsen som luftfartssabotage.

Vid 19-tiden på onsdagskvällen besköts polishelikoptern i Skåne med grön laser. Polishelikoptern fanns i luftrummet ovanför stadsdelen Dalhem i Helsingborg. Ingen i besättningen fick ögonskador av laserattacken.
Polishelikoptern var kallad till Helsingborg för att leda en större markinsats med flera polispatruller när den träffades av laser. Helikoptern lämnade då tillfälligt luftrummet för att säkra besättningen. Patruller på marken sökte efter personen använt lasern mot helikoptern, dock utan framgång.

Polisen ser allvarligt på händelsen, som nu utreds som misstänkt luftfartssabotage.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!