Inrikes

Poliser skadade i samband med utvisning av illegala afghaner

Minst två poliser ådrog sig lindriga skador i samband med att ett antal afghanska invandrare skulle utvisas från Migrationsverkets lokaler i Kållered.

Under tisdagskvällen var på polisen på plats vid Migrationsverkets lokaler i Sagåsen i Kållered utanför Göteborg. Orsaken var den planerade utvisningen av ett antal afghaner som fått avslag på sina flyktingansökningar.
När en buss skulle transportera bort afghanerna till Landvetters flygplats plats hade motdemonstranter blockerat vägen för bussen som skulle transportera afghanerna. I samband med att polisen skulle flytta på demonstranterna ska två poliser skadats lindrigt, skriver polisen på sin hemsida.

Strax efter klockan 19 på kvällen hade bussen lämnat Sagåsen vidare mot Landvetters flygplats där afghanerna ska flygas tillbaka till sina hemländer.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!