MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Polisen varnar för utländska ligor

publicerad 6 oktober 2018
Boende i villaområden och på landsbygden bör vara extra vaksamma mot den ökade stöld- och inbrottsvågen varnar polisen

Polisen har tydliga indikationer på att en grupp personer kopplade till de utländska ligor som tar sig in i Sverige för att begå brott, nyligen tagit sig in i landet. De här brottsnätverken begår brott som bland annat stöld av fordon och fordonsdelar.

– Det finns organiserade stöldligor baserade i Litauen, nu vet vi att det kommit ytterligare personer kopplade till dem, till Sverige. Därför vill vi göra allmänheten extra uppmärksamma på okända personer som rör sig bland villor och bostadsområden, nu när det börjar bli mörkare på eftermiddagar och kvällar, säger Linda Staaf, chef för underrättelseenheten på nationella operativa avdelningen, Noa.

De här personerna rör sig snabbt över landet och begår olika typer av tillgreppsbrott som inbrott, stölder av fordon, fordonsdelar, större maskiner och verktyg.

Polisens tips till allmänheten är att ställa in bilar i garage om det är möjligt, och att vara vaksamma på okända personer som rör sig i bostadsområden – ser man något misstänkt eller vid pågående brott ska man höra av sig till polisen.

De är vanligt att stöldgods göms i skogsområden eller på andra platser, om man påträffar stöldgods ska man också höra av sig till polisen.

– Vi gör löpande insatser mot de här internationella kriminella nätverken, samverkar med andra länder och har bevakning i våra hamnar. Att bekämpa den här brottsligheten innebär betydande skillnader i människors vardag, säger Linda Staaf.

 

Källa: polisen.se

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend