Polisen terrorstämplar Palestinas flagga

publicerad 2 maj 2015

I interna arbetsmaterial listar den svenska polisen Palestinas flagga som en terrorsymbol. Arbetsmaterialet används bland annat i flera gymnasieskolor.

Nationella taktiska rådet (NTR) har terrorstämplat Palestinaflaggan då terrororganisationen Abu Nidal Organization använder sig av flaggan i sin symbol. Men Nationella taktiskta rådet har inga planer på att inte lista flaggan bland andra terrorsymboler.

Exakt samma symbol används av Abu Nidal Organization. Det är inte helt ovanligt att organisationer gör så, på till exempel IS flagga finns Muhammeds trosbekännelse, som i sig inte har med terrorism att göra, säger Jonas Hysing, chef för Nationella taktiska rådet, till TT.


Annonser:


Materialet som Nationella taktiska rådet tagit fram används främst i interna arbetsmaterial, men materialet har även skickats till gymnasieskolor i Örebro. Detta motiveras med att flera personer i Örebro har åkt till Mellanöstern för att kriga för terrororganisationen Islamska staten, IS.

Nationella tekniska rådet har fått informationen om flaggan från den amerikanska myndigheten för terroristbekämpning, National Counterterrorism Center.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.