Polisen på plats på Dreamhack Winter 2015

publicerad 26 november 2015

På torsdag inleds världens största datafestival, Dreamhack Winter, på Elmia i Jönköping. Polisen finns på plats för att tillsammans med arrangörerna skapa en lugn, trygg och minnesvärd upplevelse för alla besökare.

Den 26-29 november arrangeras Dreamhack på Elmia i Jönköping och besöks av dataintresserade från Sverige och andra länder. Dreamhack är med sin storlek utsedd till världens största datafestival.

För arrangörerna av Dreamhack är säkerheten högsta prioritet. Förutom egen personal finns väktare och Polis på plats under festivalen. Dreamhack brukar vara en lugn festival och Polisens arbete handlar om att vara synlig och skapa en trygg upplevelse för alla besökare. Polisen i Jönköping har stor erfarenhet av att jobba med festivalen och har precis som tidigare gånger en tät kontakt med både arrangören Dreamhack och Elmia som står för lokalerna.

På Dreamhacks hemsida kan du läsa mer om vad som gäller med säkerhetsrutiner vid in- och utpassering och hur du som besökare förväntas bete dig.

Bland annat råder förbud att bära maskeringar eller ta med vapen eller attrapper in. Det råder även noll tolerans mot droger och alkohol och påverkade personer kommer att avvisas från festivalområdet. Dreamhack meddelar också att de i år kommer att utföra visiteringar av besökarna.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.