Inrikes

Person skjuten i centrala Västerås

Polisen i Västerås larmades på söndagskvällen till en skjutning i de centrala delarna av staden. Flera personer hade då hört skottlossning och sett en skadad person ligga på gatan. Den skottskadade mannen fördes till sjukhus med skottskador. En större polisinsats inleddes i jakten på den misstänkta gärningspersonen, som skall ha lämnat platsen på en moped.

Vid 20-tiden på söndagskvällen hördes skottlossning i den västra delen av centrala Västerås. En person låg skottskadad på Drottninggatan i närheten av Djäkneberget. Flera polispatruller larmades till platsen, och ambulans anlände när polisen hade säkrat brottsplatsen. Den skottskadade mannen fördes till sjukhuset i Västerås med skottskador. Sent på söndagskvällen var mannens skadeläge okänt.
En större polisinsats inleddes, med bland annat polishelikopter och hundpatrull. Den misstänkta gärningspersonen skall ha setts lämna platsen på moped enligt ett flertal vittnen. Bland vittnena till skjutningen skall flera barn finnas, enligt poliskällor.

Polisen i Västerås har inlett en förundersökning om misstänkt försök till mord. Sent på söndagskvällen var platsen för skjutningen fortfarande avspärrad, och flera polispatruller aktiva i sökandet efter gärningspersonen.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!