Person skjuten i centrala Västerås

publicerad 24 juni 2019

Polisen i Västerås larmades på söndagskvällen till en skjutning i de centrala delarna av staden. Flera personer hade då hört skottlossning och sett en skadad person ligga på gatan. Den skottskadade mannen fördes till sjukhus med skottskador. En större polisinsats inleddes i jakten på den misstänkta gärningspersonen, som skall ha lämnat platsen på en moped.

Vid 20-tiden på söndagskvällen hördes skottlossning i den västra delen av centrala Västerås. En person låg skottskadad på Drottninggatan i närheten av Djäkneberget. Flera polispatruller larmades till platsen, och ambulans anlände när polisen hade säkrat brottsplatsen. Den skottskadade mannen fördes till sjukhuset i Västerås med skottskador. Sent på söndagskvällen var mannens skadeläge okänt.

En större polisinsats inleddes, med bland annat polishelikopter och hundpatrull. Den misstänkta gärningspersonen skall ha setts lämna platsen på moped enligt ett flertal vittnen. Bland vittnena till skjutningen skall flera barn finnas, enligt poliskällor.


Annonser:


Polisen i Västerås har inlett en förundersökning om misstänkt försök till mord. Sent på söndagskvällen var platsen för skjutningen fortfarande avspärrad, och flera polispatruller aktiva i sökandet efter gärningspersonen.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.