Nybildat parti närvarar vid Bilderbergmötet

publicerad 31 maj 2013

Det nybildade svenska politiska partiet ”Partiet De Fria” kommer att skicka två representanter till hotellet The Grove utanför London för att närvara vid Bilderberggruppens årliga sammankomst.

Man blir därmed det första svenska politiska partiet någonsin som kommer att närvara vid ett Bilderbergmöte och ta ställning mot gruppen. På Partiet De Frias hemsida beskrivs Bilderberggruppen som en ”samling för världseliten inom bank & finans, media, politik och kungligheter”.

”Det är på dessa möten konsensus uppstår mellan dessa beslutsfattare, även om dom själva hävdar att man inte fattar några beslut.”

Man lyfter även fram det faktum att svenska toppolitiker kommer att närvara vid mötet.

”Partiet De Fria anser detta vara oroväckande och tar starkt avstånd för allt Bilderberggruppen står för och har beslutat att skicka representanter för att delta utanför hotellet och visa missnöje. Framförallt mot Moderaternas Carl Bildt men även nya ledaren för ”oppositionen” Socialdemokraternas Stefan Löfven som kommer delta i år.”


Fakta Bilderberggruppen:

Bilderberggruppen är ett årligt möte med 120-150 inbjudna deltagare som representerar den globala makteliten inom affärs- och industrivärld, media och politisk verksamhet.

Det sker ingen rapportering från de årliga mötena officiellt, genom intervjuer med deltagare eller genom bevakande journalister, även om också företrädare för mediabranschen deltar.

Källa: Wikipedia
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.