Nu angriper myndigheter och media Tusenmannamarschen

publicerad 5 mars 2021
- av Isac Boman
TV4-kommentatorn Marcus Oscarsson beskriver den planerade frihetsmanifestationen i Stockholm som "skrämmande".

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Som många befarat hetsar statstrogna medier nu mot den planerade Tusenmannamarschen i Stockholm imorgon som öppet trotsar coronarepressionen. Samtidigt meddelar länsstyrelsen att initiativtagaren Filip Sjöström ska beläggas med 20 000 kronor i böter om man fullföljer frihetsmanifestationen som arrangeras till stöd för grundläggande mänskliga rättigheter i Sverige.

Bland annat den neokonservativa kommentatorn Marcus Oscarsson på TV4 rasar mot den planerade demonstrationen i Stockholm.

Det är skrämmande att det finns folk som inte tror på att viruset leder till sjukdom och som vill samlas i tusentals trots att det är olagligt, skriver Oscarsson på Facebook.

Att han som ändå är journalist, kan man väl kalla honom, bedriver så dålig journalistik och uttrycker sig på det sättet tycker jag är tragiskt, men jag är inte förvånad, säger initiativtagaren Filip  Sjöström i en kommentar om utspelet till Nya Dagbladet.

Flera andra etablissemangsmedier har en liknande ingång på sin bevakning och pressar även polisen att försöka upplösa den fredliga protesten mot coronarepressionen med stöd i pandemilagen.

Länsstyrelsen har under dagen även ringt upp Sjöström och hotar honom med ett vite på 20 000 kronor om man fullföljer demonstrationen, något han inte tänker backa för.

Vi möter motstånd nu, men det känns bara bra för ju mer motstånd vi möter ju mer stöd får jag bakifrån också från kärleksfulla människor. Det är i motstånd som örnen lyfter, säger Sjöström.

Han betonar att motståndet är väntat och att han är övertygad om att man kommer att kunna täcka upp för de kostnader som frihetsmanifestationen kan medföra för honom själv och eventuellt för andra protesterande.

Jag har kvar min tillförsikt och tro på att vi har gjort något väldigt bra, oavsett vad som sker imorgon, avslutar han.

Tusenmannamarschen inleds på Medborgarplatsen i Stockholm lördag klockan 14:00 för att sedan marschera till Kungsträdgården. Deltagare uppmanas ta med trummor och plakat i mån av möjlighet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!