Inrikes

Nordisk Ungdom kallar till manifestation 30 november – 300 år sedan Karl XII stupade

I år är det 300 år sedan hjältekungen Karl XII stupade i Norge, i slutet av Sveriges stormaktstid. Nordisk Ungdom kommer att uppmärksamma detta med en manifestation.

– Vi uppmanar alla svenska patrioter och nationalister att möta upp för att tillsammans göra hedrandet av Karl XII till en mäktig manifestation för svensk enighet och motståndsvilja, skriver Nordisk Ungdom på Skandinavisk Frihet.

Manifestationen kommer att gå från Humlegården i Stockholm till Karl XII:s staty i Kungsträdgården – där tal kommer att hållas. Under 90-talet var det stora årliga manifestationer den 30:de november i Karl XII:s ära.

– Vi välkomnar alla – den här dagen tillhör inte en specifik organisation, utan hela det svenska folket, skriver Nordisk Ungdom.

Liknande artiklar

Stockholms stad: Vi har rätt att diskriminera Alte... Samma vecka som partiet Alternativ för Sverige skall hålla sitt stora valmöte i Kungsträdgården i Stockholm meddelar Sto...
AfS stoppas från Kungsträdgården – kommer hålla va... Det rödgrönrosastyrda Stockholms stad har valt att avboka Alternativ från Sverige (AfS) från Kungsträdgården, där partie...
“Den agendasättande journalistiken undergräv... Det största hotet mot demokratin är förljugna politiker och agendasättande journalister. Det är de som urholkar det fört...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!