Nedläggning för tidningen Riksdag & Departement

publicerad 26 september 2013

Tidningen Riksdag & Departement läggs nu ner av riksdagsstyrelsen. Det troliga är att tidningen endast finnas på nätet i framtiden.

Riksdagsstyrelsens beslut har föregåtts av skarp kritik från Riksdag & Departements redaktion där man anser att det fanns intressenter som var beredda att ta över utgivningen.

– Detta är mycket illa skött. Tidningen kommer att läggas ned när initierad rapportering om politik behövs som mest. Underlagsmaterialet till Riksdagsstyrelsen visar dessutom att det är mer kostsamt att lägga ned än att överlåta till annan, säger tidningens chefredaktör Mattias Croneborg i ett uttalande på hemsidan.

Det var endast Miljöpartiet och Vänsterpartiet som gick emot nedläggningsbeslutet som fattades under sittande möte i riksdagsstyrelsen på onsdagen.

Tidningen Riksdag & Departement har getts ut sedan 1976. Den finansieras också av riksdagen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.