Muslimsk lärare till invånare som inte uppskattar slöja: ”Flytta från Sverige”

publicerad 3 mars 2020
De som inte gillar slöjan kan flytta från Sverige, säger Naouel Aissaoui.

En muslimsk lärarinna i Skurup uppmanar invånare som inte uppskattar bärandet av slöja att flytta från landet eftersom Sverige numera också är ett land för muslimer.

Det var i slutet på 2019 som Sverigedemokraterna i Skurup tillsammans med Moderaterna och Skurupspartiet klubbade igenom ett förbud mot bärande av slöja i kommunens skolor och förskolor.

Efter att beslutet klubbades igenom kom snabbt anklagelser om rasism, islamofobi och främlingsfientlighet. Nyligen diskuterades förbudet i SVT:s program ”Mötet” där den moderate politikern Loubna Stensåker Göransson förklarade att Skurup inte ska vara en plats för medeltida importerade värderingar.
Hon fick skarpt mothugg av läraren Naouel Aissaoui som menade att det inte alls är några problem med att flickor har slöja på sig och att ett förbud är både exkluderande och rasistiskt.

– Flytta härifrån om det irriterar dig! Flytta från Skurup eller från Sverige. Det här är mitt land också. Det här är mitt land också. Det här mitt land också, upprepade Aissaoui.

Även Mattias Liedholm, rektor vid Prästamosseskolan och tidigare…


 


Liknande artiklar: