Muslimsk lärare till invånare som inte uppskattar slöja: ”Flytta från Sverige”

publicerad 3 mars 2020
- av Per Nordin
De som inte gillar slöjan kan flytta från Sverige, säger Naouel Aissaoui.

En muslimsk lärarinna i Skurup uppmanar invånare som inte uppskattar bärandet av slöja att flytta från landet eftersom Sverige numera också är ett land för muslimer.

Det var i slutet på 2019 som Sverigedemokraterna i Skurup tillsammans med Moderaterna och Skurupspartiet klubbade igenom ett förbud mot bärande av slöja i kommunens skolor och förskolor.

Efter att beslutet klubbades igenom kom snabbt anklagelser om rasism, islamofobi och främlingsfientlighet. Nyligen diskuterades förbudet i SVT:s program ”Mötet” där den moderate politikern Loubna Stensåker Göransson förklarade att Skurup inte ska vara en plats för medeltida importerade värderingar.


Annonser:


Hon fick skarpt mothugg av läraren Naouel Aissaoui som menade att det inte alls är några problem med att flickor har slöja på sig och att ett förbud är både exkluderande och rasistiskt.

– Flytta härifrån om det irriterar dig! Flytta från Skurup eller från Sverige. Det här är mitt land också. Det här är mitt land också. Det här mitt land också, upprepade Aissaoui.

Även Mattias Liedholm, rektor vid Prästamosseskolan och tidigare Moderat politiker i Skurup har valt att trotsa förbudet. Han menar att det är ogenomtänkt och svårt att genomföra och han tycker inte om att det är riktat specifikt mot muslimer.

– Det som jag ser problematiskt med just det här beslutet är att det riktar sig mot en religiös grupp. Och det blir lite konstigt, säger han till SVT.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.