MP-förslag – 10 000 jobb till utlandsfödda

publicerad 26 maj 2017

Miljöpartiet föreslår ett nytt skatteavdrag som de påstår ska leda till 10 000 nya arbetstillfällen i Sverige. Men partiet vill helst se att jobben går till utlandsfödda.

Miljöpartiet har hamnat under riksdagsspärren i de senaste optionsmätningarna. Nu lägger man fram ett förslag om så kallat hyberavdrag.

Skatteavdraget handlar om att reducera ”slit och släng” attityden och skapa en ”hållbar cirkulär ekonomi” som minskar det ekologiska fotavtrycket på jorden. Hyberavdraget ska göra det lönsammare att vilja hyra, köpa begagnat eller reparera istället för att köpa nytt, uppger partiet på deras hemsida.

Denna satsning ska leda till 10 000 nya arbetstillfällen, men en stor del av jobben kommer att gå till utlandsfödda för att hjälpa integrationsarbetet på den svenska arbetsmarknaden, enligt Miljöpartiet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.