Inrikes

MP-förslag – 10 000 jobb till utlandsfödda

Miljöpartiet föreslår ett nytt skatteavdrag som de påstår ska leda till 10 000 nya arbetstillfällen i Sverige. Men partiet vill helst se att jobben går till utlandsfödda.

Miljöpartiet har hamnat under riksdagsspärren i de senaste optionsmätningarna. Nu lägger man fram ett förslag om så kallat hyberavdrag.
Skatteavdraget handlar om att reducera “slit och släng” attityden och skapa en “hållbar cirkulär ekonomi” som minskar det ekologiska fotavtrycket på jorden. Hyberavdraget ska göra det lönsammare att vilja hyra, köpa begagnat eller reparera istället för att köpa nytt, uppger partiet på deras hemsida.

Denna satsning ska leda till 10 000 nya arbetstillfällen, men en stor del av jobben kommer att gå till utlandsfödda för att hjälpa integrationsarbetet på den svenska arbetsmarknaden, enligt Miljöpartiet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!