Moderat i Norrköping utsatt för mordbrand

publicerad 4 november 2019
Bild på de bilar som antändes utanför politikerns hem.

Natten mot lördagen utfördes ett brandattentat mot en familj i Krokek utanför Norrköping. Mannen, Ronny Ståhling, är moderat fritidspolitiker och mycket engagerad i det brottsförebyggande arbetet i Norrköping.

Ronny Ståhling har själv skrivit om attentatet på sin Facebooksida och bilden kommer därifrån. Det var ren tur att branden upptäcktes i tid och inte spreds.

Oppositionsrådet (M) i Norrköping, Sophia Jarl, skriver på sin Facebooksida, att någon eller några hade gjort ett aktivt val och farit ut till familjen Ståhlings hem och satt eld på deras bilar. Polisen rubricerar attacken som mordbrand.


Annonser:


Sophia Jarl säger samtidigt till Folkbladet, att hon är kritisk mot polisens agerande – eller snarare brist på agerande.

Som fullmäktigeledamot har vi informerats om att polisen prioriterar arbetet, när det gäller hot och våld mot förtroendevalda. Jag tog för givet att polisen skulle återkoppla till kommunen, men det har de inte gjort, säger Jarl.

Sophia Jarl fick själv informera såväl säkerhetsansvarig som kommundirektör.

Jarl hoppas också, att Ronny Ståhling orkar fortsätta sin kamp mot droger och kriminalitet, men hon är oroad för att attentatet skall avskräcka människor från att jobba politiskt. Nu hoppas hon på rättssystemet och att de skyldiga ställs till svars.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.