Inrikes

Misstänkt sprängattentat mot brandman i Staffanstorp

Arkivbild

En anställd vid brandkåren blev strax innan midnatt föremål för ett attentat när hans bostad i skånska Staffanstorp utsattes för en detonation.

Polisen larmades klockan 23.58 på söndagsnatten. Någonting ska ha exploderat i eller i anslutning till en bostad.
En av personerna i bostaden är en brandman. Samma brandmans bil exploderade under nyårsnatten. Det är ännu okänt om det finns någon hotbild mot brandmannen.

Någon har antänt en sprängladdning i syfte att skada eller skrämma. Det bor flera personer i fastigheten, men det är omöjligt att säga vem det är riktat emot, säger Calle Persson, presstalesperson polisen region syd, till Kvällsposten.

Explosionen krossade bland annat fönsterrutorna till bostaden. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord då det fanns boende i bostaden vid tiden för explosionen.

Bostaden har spärrats av för att bombtekniker och kriminaltekniker ska kunna genomföra en teknisk undersökning av platsen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!