Misstänkt sprängattentat mot brandman i Staffanstorp

publicerad 19 februari 2018
Arkivbild

En anställd vid brandkåren blev strax innan midnatt föremål för ett attentat när hans bostad i skånska Staffanstorp utsattes för en detonation.

Polisen larmades klockan 23.58 på söndagsnatten. Någonting ska ha exploderat i eller i anslutning till en bostad.

En av personerna i bostaden är en brandman. Samma brandmans bil exploderade under nyårsnatten. Det är ännu okänt om det finns någon hotbild mot brandmannen.

Någon har antänt en sprängladdning i syfte att skada eller skrämma. Det bor flera personer i fastigheten, men det är omöjligt att säga vem det är riktat emot, säger Calle Persson, presstalesperson polisen region syd, till Kvällsposten.

Explosionen krossade bland annat fönsterrutorna till bostaden. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord då det fanns boende i bostaden vid tiden för explosionen.

Bostaden har spärrats av för att bombtekniker och kriminaltekniker ska kunna genomföra en teknisk undersökning av platsen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.