Misstänkt mord i Malmö – polisen fruktar ny våldsvåg

publicerad 4 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Flera grova brott har begåtts i Malmö de senaste veckorna.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Antalet skottlossningar och skjutningar i landet ser inte ut att minska. Bara i Malmö har det skett minst ett halvdussin skjutningar den senaste månaden och Malmöpolisen fruktar nu en ny våldsvåg.

Under måndagskvällen hittades en man avliden vid Lindängsbadet i Malmö och polisen misstänker mord. Enligt polisen är mannen med stor sannolikhet kopplad till kriminella nätverk i staden.

Under tisdagsmorgonen kunde polisen informera om att den avlidne inte är helt identifierad men att det troligen rör sig om en man i 20-årsåldern.

Vi anträffar en avliden person på måndagskvällen. Efter det vi gjort kring platsen så har vi en förundersökning om mord. Det är tydligt för oss att han har bragts om livet, säger Mattias Sigfridsson, tillförordnad polischef i Malmö.

Mannen hittades intill Lindängsbadet under måndagskvällen. Polisen vet i nuläget inte hur länge han legat där eller när brottet inträffat.

Vi får avvakta den rättsmedicinska undersökningen innan vi kan uttala oss om när brottet inträffade. Våra kriminaltekniker kan inte uttala sig om hur länge han varit där, kommenterar Malmöpolisen.

De senaste veckorna har ett flertal grova brott begåtts i Malmö – bland annat flera skottlossningar och polisen försöker nu stoppa en våldseskalering.

Vi vet att när grova våldsbrott sker så ökar risken för skjutningar i tid och rum. Det är av största vikt att förhindra en våldseskalering, säger Mattias Sigfridsson.

Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt i ärendet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!