Inrikes

Miljöpartist går över till SD

Den miljöpartistiska nämndsledamoten Helena Ekekihl lämnar sitt parti för att istället gå med i Sverigedemokraterna. Orsaken är enligt Ekekihl Sverigedemokraternas EU-motstånd.

I 20 år har Helena Ekekihl, som sitter i val- och förtroendemannanämnden i Norrtälje kommun, varit medlem i Miljöpartiet. I veckan meddelade hon att hon kommer att lämna Miljöpartiet för att gå med i Sverigedemokraterna.
Helena Ekekihl säger att Miljöpartiets allt mindre kritiska hållning till EU var orsaken till partibytet.

Jag har varit med i Miljöpartiet väldigt länge, ända sedan Birger Schlaug var språkrör. Det är inte samma parti som det var då. Jag är emot EU och det var Miljöpartiet då också, men det är de inte längre. Då fanns inte så många alternativ. Jag har funderat fram och tillbaka och nu blev det så här, säger hon till Norrtelje Tidning.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!