Mehmet Kaplan avgår som minister

publicerad 18 april 2016

Mehmet Kaplan (MP) lämnar med omedelbar verkan sitt uppdrag som bostads- och stadsutvecklingsminister. Detta efter den senaste veckans kontroverser som Kaplan varit inblandad i.

I förra veckan framkom det att Mehmet Kaplan i somras hade varit på middag med företrädare för den turkiska terroranknutna organisationen Grå vargarna.

Efter att skandalen med Grå vargarna framkom det att Mehmet Kaplan jämfört Israels agerande mot Palestina med det som det tyska riket gjorde mot judarna före och under Andra världskriget.

Det uttalandet möttes av skarp kritik från de stora ledarsidorna och regeringskollegan, utrikesminister Margot Wallström (S), kallade det hela för ett ”fruktansvärt uttalande”.

Kontroverserna blev till slut för mycket för Kaplan som på eget bevåg lämnade sitt uppdrag som bostadsminister på måndagen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.