Krisen i MP

Mehmet Kaplan avgår som minister

Mehmet Kaplan (MP) lämnar med omedelbar verkan sitt uppdrag som bostads- och stadsutvecklingsminister. Detta efter den senaste veckans kontroverser som Kaplan varit inblandad i.

I förra veckan framkom det att Mehmet Kaplan i somras hade varit på middag med företrädare för den turkiska terroranknutna organisationen Grå vargarna.
Efter att skandalen med Grå vargarna framkom det att Mehmet Kaplan jämfört Israels agerande mot Palestina med det som det tyska riket gjorde mot judarna före och under Andra världskriget.

Det uttalandet möttes av skarp kritik från de stora ledarsidorna och regeringskollegan, utrikesminister Margot Wallström (S), kallade det hela för ett “fruktansvärt uttalande”.

Kontroverserna blev till slut för mycket för Kaplan som på eget bevåg lämnade sitt uppdrag som bostadsminister på måndagen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!