Medlem i Trilaterala kommissionen – blir ny gymnasieminister

publicerad 13 september 2016
Anna Ekström

Stefan Löfven har annonserat att Anna Ekström efterträder Aida Hadzialic som gymnasie- och kunskapslyftsminister. Samtidigt sitter Ekström med som medlem i den ökända tankesmedjan Trilaterala kommissionen.

Efter att Aida Hadzialic erkänt att hon kört rattfull lämnade hon posten som gymnasie- och kunskapslyftsminister. Från och med den 15 augusti fram tills idag har Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, suttit på ministerposten.

I samband med riksmötets öppnande förkunnade statsminister Stefan Löfven att Skolverkets generaldirektör Anna Ekström utsetts till ny gymnasie- och kunskapslyftsminister.

Trilaterala kommissionens logotyp
Trilaterala kommissionens logotyp

Anna Ekström har ett förflutet som statssekreterare i näringsdepartementet och var mellan 2001 till 2011 ordförande för den fackliga centralorganisationen Saco innan hon blev Skolverkets generaldirektör. Ekström är också medlem i den ökända tankesmedjan Trilaterala kommissionen som grundades 1973 av bland annat den politiske rådgivaren Zbigniew Brzezinski och bankmannen David Rockefeller.

Trilaterala kommissionen har på samma sätt som Bilderberggruppen och Council on Foreign Relations anklagats för att föra en dold agenda där beslut fattas mellan politiker och näringslivstoppar bakom stängda dörrar. I Trilaterala kommissionens europeiska medlemslista återfinns svenska namn som Carl Bildt, Urban Ahlin och Peter Wallenberg Jr.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!