Gymnasieminister Aida Hadžialić avgår efter rattfylla

publicerad 13 augusti 2016
Aida Hadžialić

Gymnasie- och kunskapsminister Aida Hadžialić (S) avgår från sina ministerposter med omedelbar verkan efter att hon åkt dit för rattfylleri.

Aida Hadžialić annonserade sin avgång vid en presskonferens på Rosenbad på lördagseftermiddagen.

Den bosnienfödda ministern togs av polis natten till torsdagen vid en nykterhetskontroll. Hadžialić hade vid tillfället 0,2 promille alkohol i blodet vilket är gränsen för vad som kan räknas för rattfylleri.

– Jag förväntar mig ett strafföreläggande och böter som jag kommer att acceptera. Jag tyckte att det var viktigt att berätta det här så snart som möjligt och vill stå rakryggad inför det jag har gjort, säger Hadžialić och menar att hon gjort sitt livs största misstag.

– Jag trodde som sagt att jag hade druckit tidigt, jag hade räknat på att jag hade förbränt det, men det visade sig att det inte var på det viset, säger Hadzialic på presskonferensen.

Hadžialić kommer nu att ersättas av Helene Hellmark Knutsson (S), som är minister för högre utbildning och forskning.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.