Medelålders kvinna våldtagen och ofredad av afghaner

publicerad 27 april 2018
Arkivbild

En kvinna följde med två afghanska flyktingbarn hem efter krogen för att sedan bli våldtagen och ofredad. ”Ska inte du också våldta?”, frågade den ena afghanen sin kompis.

Den 26 december, annandag jul, förra året våldtogs kvinnan av den ene afghanen och ofredades samtidigt av den andre. Båda av de så kallade flyktingbarnen påstår sig vara födda 1999 och komma från Afghanistan. Händelsen ägde rum i Ljungby i Småland.

Kvinnan har berättat i polisförhör att hon själv gick ut på krogen då hon inte hittat någon som ville följa med. Senare på kvällen träffade hon två afghaner utanför en pub. Kvinnan berättade även i förhöret att hon var med i en grupp på Facebook som var mot utvisningarna ur Sverige, rapporterar Fria Tider.

Jag har alltid tyckt synd om dem som flytt på grund av kriget. Andra har istället tyckt att de ska åka hem igen och det har jag opponerat mig emot, sade kvinnan.

– Jag tyckte det var ganska intressant att prata med dem. Det var många som hade sagt till mig innan att man skulle akta sig för de killar som kommer som flyktingar, fortsatte hon.

En av migranterna frågade kvinnan om hon ville följa med till deras HVB-hem och dricka alkohol. Hon tackade ja till förslaget trots att hon hade lovat sina barn att inte komma hem för sent.

– Jag tyckte att det kändes okej och kände mig inte orolig. Jag är aldrig varit rädd eller orolig för människor från andra länder, påpekade kvinnan i förhöret.

Då de kom fram till HVB-hemmet, vid halv fyra-tiden, gick de till den ene afghanens rum. Kvinnan satte sig på en madrass bredvid den ene afghanen medan den andre gick och lade sig i en säng.

Kvinnan snubblade vid ett tillfälle in i en vägg och fick ont. Hon lade sig då på madrassen och fick en kudde av den ene afghanen. I nästa ögonblick började han tafsa på henne.

Kvinnan förklarade att hon inte ville och försökte putta bort våldtäktsmannen. Då lade han sig över henne, drog av hennes byxor och höll fast hennes armar. Sedan våldtog han henne vaginalt. Han bad henne flera gånger att hålla tyst under akten. Afghanen frågade även sin kompis om han ville vara med och våldta – det framgår enligt domen att det var just ordet ”våldta” som sades.

Den andre afghanen klev då upp ur sängen och gick fram till kvinnan. Han började tafsa på henne samtidigt som han onanerade. Afghanen som redan våldtog henne började nu våldta henne analt. Kvinnan skrek att det gjorde ont och till slut slutade han.

Kvinnan tog sig senare ut på gatan och ringde polisen. Nattpersonalen på HVB-hemmet märke ingenting av händelsen.

Den 16 april 2018 kom domen från Växjö tingsrätt. Den ene afghanen, som har tolkbehov på dari, döms för våldtäkt. Straffet blev ett år och tre månaders fängelse, samt tio års utvisning. Han dömdes även till att betala skadestånd, 134 990 kronor, till kvinnan. Den andre afghanen, som har tolkbehov på farsi, döms för sexuellt ofredande till villkorlig dom och skadestånd på 23.990 kronor – åklagaren yrkade inte ens på utvisning.

Kvinnan har mått mycket dåligt och haft sömnsvårigheter efter händelserna, skriver Fria Tider.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.