Medborgerlig samling ska närvara vid Pridefestivalen – får hård kritik

publicerad 17 maj 2018
Ilan Sadé är partiledare för Medborgerlig samling

Det relativt nystartade partiet Medborgerlig samling (MED), som beskriver sig självt som ”liberalkonservativt”, ska närvara vid årets Pridefestival. Utspelet har dock mötts av hård kritik.

Medborgerlig samling är ett lätt invandringskritiskt parti som har många borgerliga och konservativa följare. Att partiet ska närvara vid Pridefestivalen har inte fallit i god jord hos alla. Partiet ses som höger och anti-etablissemang – att delta i festivalen kan dock ses som ett närmande till det politiskt korrekta etablissemanget.

Partiledaren Ilan Sadé skrev på Twitter den 12 maj:

 

Övervägande andelen kommentarer är negativt inställd till detta. Några kommentarer lyder bland annat:

#MED goes vänster”

Vem behöver ett nytt Pride-parti? Ni säger er vara borgerliga men stöder ett vänsterextremt projekt vars syfte är att bryta ner kärnfamiljen och locka barn och unga in i en dekadent livsstil. Varför?”

Kan ni inte kalla er för liberaler istället för konservativa? Ser folk som säger att MED är det konservativa valet i Sverige, Lite falsk marknadsföring.”

Ja då vet jag att jag inte skall rösta på MED i alla fall. Jag gillar nämligen inte dekadent trams och menar att dekadens är en av orsakerna till att Sverige faller sönder. Tycker MED att dekadens skall uppmuntras? Har vi för lite dekadens och trams i Sverige?”

Potentiella väljare som vill ha särrättigheter och sprida sin livsstil. Hela jippot är ett vänster RFSL-påhitt.”

Andra kommentarer är dock positiva till utspelet. Det återstår att se om utspelet blir en framgång eller ett bakslag för partiet.

 

Fotnot: I en tidigare version av denna artikel stod det att Medborgerlig samling skulle gå med i Pridetåget. Dessa uppgifter har visat sig vara felaktiga då partiet endast säger sig närvara på Pridefestivalens område men inte gå i tåget. NyD beklagar den felaktiga informationen och har nu uppdaterat artikeln.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.