MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg

publicerad 15 december 2017
- av Alexander Almqvist

Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen, enligt uppgifter till Nya Dagbladet.

Bechir Rabani var en av de ledande personerna inom Megafonerna, en grupp journalister som granskade maktens personer. Nyligen konfronterade han medieoligarken Robert Aschberg, vilket NyD rapporterade om.

Enligt uppgifter till NyD har Bechirs anhöriga bekräftat att Bechir avled tidigt på fredagsmorgonen.

Under torsdagen publicerade Bechir via Megafonernas Facebook-sida en uppdatering om sin granskning av Robert Aschberg, och att nytt material skulle komma att publiceras.

Kommer en update ang Aschberg. Han har sett videon och mailat. micket qul som vi säger på SFI! Den kommer upp senare idag. Sprid ordet på Facebook”, skrev Bechir.

Bechir hade även andra uppslag på gång. På sin VK-sida skrev han på tisdagen om ett avslöjande om Facebooks kopplingar till EU-parlamentet och Expo.

Jag släpper en nyhetsbomb för er! Jag lyckades få en lista på Facebooks anställda och jag har granskat alla anställda. Många av dom har relation till politik och samarbetar med vänsterfolk och Socialdemokraterna. En av dom har jobbat på Aftonbladet, andra har varit med i EU-parlament och tredje är med i Expo osv…. Ingen av dom stödjer M eller SD dvs högerfolk.”

Bechir Rabani blev 33 år gammal.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend