Inrikes

Medborgarjournalisten Bechir Rabani död – arbetade med granskning av Aschberg

Bechir Rabani, känd från organisationen Megafonerna, avled plötsligt tidigt på fredagsmorgonen, enligt uppgifter till Nya Dagbladet.

Bechir Rabani var en av de ledande personerna inom Megafonerna, en grupp journalister som granskade maktens personer. Nyligen konfronterade han medieoligarken Robert Aschberg, vilket NyD rapporterade om.
Enligt uppgifter till NyD har Bechirs anhöriga bekräftat att Bechir avled tidigt på fredagsmorgonen.

Under torsdagen publicerade Bechir via Megafonernas Facebook-sida en uppdatering om sin granskning av Robert Aschberg, och att nytt material skulle komma att publiceras.

Kommer en update ang Aschberg. Han har sett videon och mailat. micket qul som vi säger på SFI! Den kommer upp senare idag. Sprid ordet på Facebook”, skrev Bechir.

Bechir hade även andra uppslag på gång. På sin VK-sida skrev han på tisdagen om ett avslöjande om Facebooks kopplingar till EU-parlamentet och Expo.

Jag släpper en nyhetsbomb för er! Jag lyckades få en lista på Facebooks anställda och jag har granskat alla anställda. Många av dom har relation till politik och samarbetar med vänsterfolk och Socialdemokraterna. En av dom har jobbat på Aftonbladet, andra har varit med i EU-parlament och tredje är med i Expo osv…. Ingen av dom stödjer M eller SD dvs högerfolk.”

Bechir Rabani blev 33 år gammal.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!