Inrikes

MC-polis attackerad av stort gäng i Västerås

På lördagseftermiddagen attackerades en ensam MC-polis av ett större gäng i Västerås. MC-polisen hade jagat en annan motorcykel i stadsdelen Bäckby när ett dussintal unga män gav sig på polisen. Flera polispatruller larmades till platsen och en ung man greps som misstänkt för våld mot tjänsteman och grov misshandel.

En ensam motorcykelpolis jagade en annan motorcyklist i den västra delen av Västerås under lördagseftermiddagen. Motorcykelpolisen lurades in i ett bakhåll i stadsdelen Bäckby. Vid en vägbom i stadsdelen attackerades motorcykelpolisen av dussintalet unga män. Motorcykelpolisen utsattes för kraftig stenkastning, och en cykel kastades mot polisen. Cykeln träffade polisen i ryggen.
Flera polispatruller larmades till platsen när MC-polisen aktiverade sitt överfallslarm. På plats kunde en man i 20-årsåldern gripas av polisen, som drivande i attacken på MC-polisen. Den gripna 20-åringen misstänks nu för grov misshandel och våld mot tjänsteman.

Ytterligare en handfull unga män som fanns i anslutning till platsen har identifierats och förhörts av polisen. Flera gripanden kan bli aktuella, uppger poliskällor som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!