MC-polis attackerad av stort gäng i Västerås

publicerad 9 juni 2019

På lördagseftermiddagen attackerades en ensam MC-polis av ett större gäng i Västerås. MC-polisen hade jagat en annan motorcykel i stadsdelen Bäckby när ett dussintal unga män gav sig på polisen. Flera polispatruller larmades till platsen och en ung man greps som misstänkt för våld mot tjänsteman och grov misshandel.

En ensam motorcykelpolis jagade en annan motorcyklist i den västra delen av Västerås under lördagseftermiddagen. Motorcykelpolisen lurades in i ett bakhåll i stadsdelen Bäckby. Vid en vägbom i stadsdelen attackerades motorcykelpolisen av dussintalet unga män. Motorcykelpolisen utsattes för kraftig stenkastning, och en cykel kastades mot polisen. Cykeln träffade polisen i ryggen.

Flera polispatruller larmades till platsen när MC-polisen aktiverade sitt överfallslarm. På plats kunde en man i 20-årsåldern gripas av polisen, som drivande i attacken på MC-polisen. Den gripna 20-åringen misstänks nu för grov misshandel och våld mot tjänsteman.

Ytterligare en handfull unga män som fanns i anslutning till platsen har identifierats och förhörts av polisen. Flera gripanden kan bli aktuella, uppger poliskällor som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.