Inrikes

Massiv kritik mot Åhléns beslut att ta bort pojk- och flickavdelning

Till hösten kommer Åhlens ta bort pojk- och flickavdelningarna på sina varuhus. Istället kommer barnkläderna att delas upp efter storlek. Beslutet har dock retat upp många kunder som menar att det blir mycket mer arbete med att hitta passande barnkläder i Åhléns butiker och att företaget viker sig för politiska påtryckningar.

Åhléns beslut att skrota uppdelningen av pojk- och flickkläder kom efter ett klagomål från ett par kunder som ifrågasatte normerna att dela upp olika typer av kläder efter kön och på så vis säga till kunden att vissa plagg passar pojkar och vissa plagg passar flickor.

Många kunder är dock inte alls nöjda med Åhléns beslut att skrota pojk- och flickavdelningarna och på sociala medier har kritiken mot företaget formligen rasat in. Många ifrågasätter varför föräldrar som anser att det är viktigt att bryta normer inte bara kan botanisera bland båda avdelningarna utan att komplicera handlandet för den majoritet av kunder som tycker att de två barnavdelningarna är bra som de är. Andra säger rakt ut att de tänker bojkotta företaget när dessa intar vad man menar är en feministiskt extrempolitisk linje och anpassar sig efter en högljudd minoritet.
“Rent vansinne! Att vilja beröra barn på en sådan viktig del av deras identitet som att de är flickor och pojkar kommer att svårt och djupt skada dem. Ni är snart inne på andra generationen som ni förstört med er genusextremism. Betvivlar att ni förstår det, med hela samhället kommer att bli lidande av när det skall ta hand om alla dessa själsligen skadade och vingklippta människor.” 

“Ni borde skämmas! Och efter detta blir inte en enda krona som mer kommer att spenderas hos Åhléns”, skriver en av kunderna.

Andra kunder undrar om företaget nu även ska lägga ner dam- och herravdelningarna eftersom även dessa delar upp kläder efter kön och ifrågasätter hur stor del av kunderna som egentligen efterfrågar en könsneutral barnavdelning.

Nya Dagbladet fick en pratstund med John, en av många föräldrar som upprörts över Åhléns tilltag, och han förklarar varför det är så problematiskt att pojk- och flickavdelningarna slås samman:

– Barn behöver en trygg uppväxt som präglas av tydlighet, inte förvirring runt vilka de är eller vilka roller man och kvinna har. Existentialistiska frågor som vad en kvinna eller man är och vilka deras roller skall vara är “vuxenfrågor”. Att kunna hantera den typen av frågor kräver mognad, en mognad som ett barn inte har. Det enda syftet jag kan se med att förvirra barn på det här viset, är att befrämja en radikalfeministisk agenda, utan att veta vad det har för långsiktiga effekter på barnet. Att använda sina egna och andras barn som politiska slagträn på det här viset visar på omogenhet hos den som kom med förslaget och det är tveksamt om en sådan människa är lämplig att alls ha vårdnaden om något barn, säger John till Nya Dagbladet.

Sara, mamma till en flickig sportintresserad 9-årig dotter, berättar vidare att hon tycker synd om barnen som tvingas klä sig eller vara på ett visst sätt av sina feministiska föräldrar:

Jag tycker så synd om dessa barn som inte får vara sig själva, utan skall tvingas in i en genuskorrekt mall av sina föräldrar. Tragiskt och är en form av barnmisshandel.

Hittills har Åhléns inte valt att kommentera den massiva kritiken mot företagets agerande.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!