Massiv intern kritik mot rikspolischefen

publicerad 14 augusti 2016

Det stormar rejält kring rikspolischefen Dan Eliasson efter att han i en krönika skrivit om hur Polisen har ”klarat” av den gångna sommaren. Detta har lett till att många poliser öppet visat sitt missnöje mot Eliasson på sociala medier.

Sedan Dan Eliasson tillträdde som rikspolischef 2015 har hans tid som rikspolischef kantats av flera mindre skandaler och ett allt växande internt missnöje mot honom.

Nu har Eliasson hamnat i blåsväder ännu en gång. Detta för att han i en krönika i polistidningen Svensk Polis beskrivit hur Polisen har ”klarat” av den gångna sommaren.

”Som vanligt har det pratats om för lite bemanning under sommaren. Vissa har till och med hävdat att denna sommar varit besvärligare än vanligt med bemanningen, men trots det har vi lyckats dra runt verksamheten även denna sommar. Bra jobbat och stort ansvarstagande som vanligt! Visst hade vi kunnat göra mer om vi varit flera i tjänst under sommaren, samtidigt ska vi hålla över ett långt arbetsliv och även polisanställda ska ha möjlighet att ha ett fungerande familjeliv. Då måste vi acceptera att vi inte kan köra på för fullt under sommaren”,
skriver Eliasson bland annat.

Flera poliser har efter Eliassons krönika öppet visat sitt missnöje mot rikspolischefen via sociala medier.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.